Твори зарубіжної (світової) літератури

Ерік Сігал. Біографія

erich_wolf_segal

Ерік Вольф Сігел: біографія та твори

Ерік Сігал (також Ерік Вольф Сігел) (16 червня 1937 — 17 січня 2010) американський письменник єврейського походження, головний твір його повість “Історія кохання” є бестселлером з накладом 30 млн. примірників.

Батько Еріка Сігала — нью-йоркський рабин, власне сам він народився у цьому найбільшому американському місті. Окрім англійської володів івритом, французбкою, німецькою, латиною та давньогрецькою. 1958 року закінчив навчання у Гарвардському університеті. Також працював у Єльському університеті де викладав класичну літературу. 1968 року дебютував як сценарист в анімаційному фільмі присвяченому Бітлз “Жовтий підводний човен”. Наступного, 1969 року спробував себе в якості письменника, хоча його повість не сподобалась видавцям літературний агент запропонував написати на її основі сценарій, якипй вдалосьпродати студії Paramount Pictures. Його швидко екранізували і 1970 року стрічка вийшла на екрани. Головні ролі в ній зіграли відомі американські актори Райан О’Ніл та Елі Макгроу. Стрічка мала шалений успіх і вже 1971 року її 7 разів номінували на Оскар, однак у підсумку вона отримала найвищу нагороду лише за музичне вирішення.

Після успіху фільму кіностудія запропонувала Еріку Сігалу знову переробити її у повість “Історія кохання”. На відміну від першої спроби переробка повісті мала шалений успіх та одразу стала бестселлером а також протягом короткого часу її переклали на 33 мови народів світу, зокрема і на українську.

1977 року письменник видав продовження свого свого бестселлера — “Історію Олівера”, вона так само була екранізована.

На жаль останні роки життя письменника були складними, протягом 25 років він страждав на хворобу Паркінсона. Помер 17 січня 2010 року, похований у Лондоні.