Твори зарубіжної (світової) літератури

Пауль Маар. Біографія

paul_maar

Коротка біографія та твори Пауля Маара

Пауль Маар (13 грудня 1937, Швайнфурт) – сучасний німецький дитячий письменник який написав понад 50 творів, також драматург та художник-ілюстратор. Оскільки Пауль Маар рано осиротів втративши матір, його дитинство пройшло Терес, яке знаходиться на півночі Баварії, де його вихованням займався дід та бабуся. Проблема була у тому, що хоча хлопець любив читати та малвати, однак його батько вважав читання втратою часу, тож Пауль Маар міг це робити лише у свого шкільного приятеля.

Освіту отримав у Швайнфуртівській гімназії, захопився живописом, тож навчався у Штутгартській академії мистецтв. Після завершення навчання працював вчителем малювання.

. . . . .

Прозові твори Пауля Маара

Першою книгою Пауля Маара стала “Собака з татуюванням”, яка вийшла у світ у 1967 році. Вона складалась із серії оповідань головним героєм яких був собака, який розповідав про малюнки, які були зроблені на його тілі. Ще одним героєм письменника став пан Белло, якому присвячено чотири книги. Белло –це собака, яка перетворилась на людину, однак письменник цьому залишилась доброю та наївною. Однак найбільшу славу письменнику принесли казки про Суботика — енергійне створіння із поросячим носиком. Він є героєм казкових повістей “Що не день, то субота”, “Машина для здійснення бажань, або суботик повертається в суботу”, “Китобус або Нові цятки для Суботика”, “Суботик у небезпеці”.

За свої книги Пауль Маар двічі отримував німецьку дитячу літературну премію, Державну премію Австрії, інші нагороди. Зараз Пауль Маар живе у місті Бамберзі.